دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

مصادیق جرم کلاهبرداری (1)

دوشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۲۴ ب.ظ

یکی از موضوعاتی که شهروندان محترم باید بدانند ، اطلاع و آگاهی از مباحث و موضوعات کیفری است. زیرا بسیار شده که افرادی به تصور این که اقداماتی که انجام می دهند کاملا قانونی است ، اما روشی را که انتخاب کرده اند ، وصف مجرمانه داشته . و اظهار می دارند اصلا فکر نمی کردند که موضوع جرم و مجرمانه باشد . چون در بعضی از جرائم ، مرز بین وصف حقوقی یک موضوع با وصف کیفری بسیار باریک است و تشخیص آن میّسر نمیشود مگر با مشاوره های حقوقی به موقع و استفاده از تجربه وکلای با سابقه و مجرّب .

 یکی از این موضوعات ، کلاهبرداری است که مجازات آن نیز بسیار سنگین است و جزء سوابق کیفری موثر محسوب میشود. فلذا جهت اطلاع هموطنان از 25 جرمی که از مصادیق کلاهبرداری هستند  ، فعلا و در این بخش ، 10 مصداق آن ، به شرح ذیل بیان میگردد.

1 - تبانی اشخاص برای بردن مال غیر .

2 - اشخاصی که به عنوان ثالث وارد دعوا میشوند ، یا بر حکمی اعتراض میکنند ، یا بر محکوم به حکمی مستقیما اقامه دعوا کنند ؛ مشروط بر اینکه سابقا با یکی از اصحاب دعوا بر سر بردن مال یا تضییع حق طرف دیگر تبانی کرده باشند.

3 - انتقال مال غیر عینا یا منفعتا .

4 - انتقال گیرنده  مال غیر؛ مشروط بر اینکه از مال غیر بودن در هنگام معامله آگاه  و مطلع  باشد. 

5 - معرفی مال غیر به عوض مال خود .

6 - کسی که به خلاف واقع مبادرت به تقاضای ثبت ملک کند . 

7 - تقاضای ثبت ملک توسط امین . یعنی هر کس نسبت به ملکی امین محسوب شود و به عنوان مالک تقاضای ثبت آن را بکند ، به مجازات کلاهبرداری محکوم میشود .

8 - خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام دیگری و یا متصرف قلمداد کردن خود ؛ به عبارت دیگر هر گاه شخص ملکی را به یکی از عناوین " اجاره عمری ، رقبی ، سکنی ، مباشرت یا امین " متصرف بوده ، شخصا تقاضای ثبت کند ولی به واسطه خیانت یا تبانی با او ، ملک به نام دیگری به ثبت برسد ، هر دو به عنوان مجرم اصلی به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهند شد .

9 - خودداری از استرداد حق طرف .

10 - تحصیل تصدیق انحصار ورثه بر خلاف حق . 

اینها 10 مورد از 25 موردی است که اگر شخصی مرتکب آنها شود ، به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهد شد.

مجازات کلاهبرداری ، به استناد ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری ، رد اصل مال به صاحبش ، حبس از 1 سال تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است. و در صورتی که مرتکب از کارکنان دولت ویا ... باشد ، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش ، به حبس از 2 تا 10 سال ، انفصال ابد ازخدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم میگردد.  

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۱۱/۲۵
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی