دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

آیا زن را میتوان اجبار به تمکین خاص نمود ؟

دوشنبه, ۹ مرداد ۱۳۹۶، ۰۵:۳۲ ب.ظ

 

" کسی نمی‌تواند همسر شرعی خود را با زور و جبر به تمکین خاص وادار کند "

آنچه مسلم است ، در بحث تمکین ، نفقه و نشوز (نافرمانی) ، مطمئنا مثل تمام مواردی که در مورد عقود مطرح است جبر و اکراه و فشار جایی ندارد و به هیچ وجه همچنان‌که در آغاز زندگی زناشویی نمی‌توان خانمی را مجبور کرد که تحت شرایط اجبار و فشار بله بگوید ، این خانم را نمی‌توان مجبور کرد در مقابل زور و فشار ، تمکین به معنای اخص یا به معنای اعم داشته باشد .

 

طبق ماده 1103 قانون مدنی ، " زن و شوهر مکلّف به حسن معاشرت با یکدیگرند ."

 همچنین بر اساس ماده‌ 1108 قانون مدنی ،  "هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیّت امتناع کند ، مستحق نفقه نخواهد بود ."

 

و همچنین ماده‌ی 1115 قانون مدنی می‌گوید :  " اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمّن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد ، می‌تواند مسکن علیحده اختیار کند و در صورت ثبوت مظنّه ضرر مزبور ، محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن دربازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه برعهده شوهر خواهد بود."

 

تمکین عام یعنی به طورکلی از شوهر اطاعت کردن و تمکین خاص یعنی در مقابل تقاضاهای جنسی شوهر تسلیم بودن . 


منتهی ، ضمانت اجرای عدم اجرای این موارد از طرف زوجه ، فقط ندادن نفقه است و نه هیچ چیز دیگر . یعنی وقتی ثابت شد که خانمی از شوهرش در زمینه‌های کلی زندگی مشترک اطاعت نمی‌کند یا به معنی اخص ، وظایف زناشویی‌اش را انجام نمی‌دهد شوهر می‌تواند دنبال مساله طلاق و گرفتن همسر دیگر برود . و از طرف دیگر می‌تواند بعد از اثبات این موارد ، نفقه را ندهد ولی نمی‌تواند اعمال جبر و زور کند .

 

در بسیاری از قوانین خارجی ، توسّل مرد به زور و جبر برای ایجاد رابطه جنسی با همسر خودش ، مصداق زنای به عنف (RAPE) محسوب می‌شود . 


بنابراین ، این‌که بگوییم می‌شود زن را مجبور کرد که به هر شکلی از شوهرش تمکین ، بخصوص تمکین خاص کند ، قابل قبول نیست به همین دلیل عملا هیچ محکمه‌ای حکمش را به این نحو اجرا نمی‌کند . یعنی اگر خانمی از منزل شوهرش رفت و شوهر دادخواست تمکین داد و این خانم صراحتا اعلام کرد که تمکین نمی‌کند ، چون دعوی زوج ثابت است دادگاه حکم به الزام به تمکین می‌دهد . منتهی اجرای این الزام به این نحو است که مامور اجرا به منزل زوجه می‌رود و می‌گوید به منزل شوهرتان بروید که اگر زن جواب منفی دهد مامور آن را صورت جلسه می‌کند . وقتی این کار را کرد ، برای شوهر دو حق ایجاد می‌شود یکی این‌که نفقه زن را نپردازد و دوم این که از دادگاه تجویز نکاح دائم مجدّد را بگیرد.

 

 

 

 

@juristic_lawyer

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۵/۰۹
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی