دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

زمان قانونی پرداخت نفقه و مهریه توسط زوج

جمعه, ۶ مرداد ۱۳۹۶، ۰۹:۳۵ ب.ظ

آیا می دانید که به محض جاری شدن صیغه عقد مابین زوجین، شوهر مکلّف به پرداخت نفقه به زوجه می باشد؟

 

بر طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی همین که نکاح بطور صحت واقع شد، روابط زوجیّت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود.

 

تکلیف به دادن مهر و نفقه از تاریخ نکاح شروع می شود، هر چند که در اثر عواملی، مانند نشوز یا طلاق پیش از نزدیکی، تمام یا بخشی از آن تکالیف از بین برود.

 

ضرورتی ندارد که ایجاد حقوق و تکالیف زناشویی، موضوع قصدانشاء طرفین قرار گیرد یا دو طرف به آن توجه داشته باشند . و حتی تراضی برخلاف ایجاد آن نافذ نیست،(نافذ نیست = یعنی بی اعتبار است ) مگر اینکه خود قانون اجازه داده باشد.

بنابر این به محض انعقاد عقد نکاح ، پرداخت نفقه به زوجه از تکالیف اصلی زوج می باشد .


و همچنین ، اگر مهریه عندالمطالبه باشد ، در این صورت نیز چنانچه زوجه قبل از هرگونه عروسی ویا اینکه به منزل زوج برود ، مهریه را مطالبه کند ، زوج مکلّف به پرداخت آن می باشد .

لازم است دختر خانمها و آقا پسرها و خانواده های آنان ، قبل از پذیرش هر تعهدی ، نسبت به آثار و عواقب آن تعهدات ، تحقیقات و مشاوره های لازم را انجام بدهند تا مشکلاتی برای آنها بوجود نیاید .


پیشنهاد میشود مهریه به جای " عندالمطالبه "، "عندالاِِستطاعه "در سند ازدواج قید شود . به این معنی که هر زمان زوج استطاعت و توانائی پرداخت مهریه را داشته است پرداخت نماید نه هر زمان که زوجه مطالبه کرد .

                                                            

@juristic_lawyer

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۵/۰۶
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی