دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

مُعسر کیست و شرایط اِعسار چیست ؟

جمعه, ۱۱ فروردين ۱۳۹۶، ۱۲:۲۴ ق.ظ

یکی از موضوعاتی که سوالات فراوانی در خصوص آن می شود ، اِعسار است . واین که چه کسی مُعسر است . 

1 - به استناد ماده  6  قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوّب  1393/7/15 ، " مُعسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به جز مستثنیات دین ، قادر به تادیه دیون خود نباشد ."

2 - عدم قابلیت دسترسی به مال ، در حکم نداشتن مال است . یعنی شاید کسی مالی داشته باشد ، اما توانایی دسترسی به مال خود را ندارد . که همانند نداشتن مال است . 

در ماده  6 ، مستثنیات دین نیزمطرح  شده ، که در پستهای بعدی به این موضوع هم پرداخته خواهد شد .

 3 - مدعی اِعسار باید صورت کلیه اموال خود اعم از منقول و غیر منقول و وجوه نقدی خود نزد بانکها یا موسّسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی ، و مشخصات دقیق حسابها ، و کلیه مطالبات خود از اشخاص ثالث ، و نیز فهرست نقل و انتقالات خود را ضمیمه دادخواست اعسار کند . یعنی اعسار فقط  با شهادت دو شاهد ثابت نمی شود .

4 - اعسار ، هم میتواند از پرداخت هزینه دادرسی باشد و هم می تواند از پرداخت محکوم بِه باشد .

5 - دعوای اعسار غیر مالی است .

6 - دادخواست اعسار از تاجر و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی شود . اگر این اشخاص مدعی اعسار هستند ، باید    رسیدگی به امر ورشکستگی خود را درخواست کنند .

7 - اگر دادخواست اعسار از سوی اشخاص حقوقی یا اشخاصی که تاجر بودن آنها برای دادگاه  محرز و مسلّم باشد ، دادگاه بدون اخطار به خواهان ، قرار رد دادخواست را صادر می کند .

8 - هر گاه محکم علیه در صورت اموال خود برای فرار از ادای دین و اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود ، خودداری کند ، یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود بر خلاف واقع خود را مُعسر معرفی کرده ، دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق ، محکوم علیه را تا  6  ماه حبس محکوم می نماید . 

9 - اگر پس از صدور حکم اعسار ثابت شود از مدیون رفع عُسرت شده یا مدیون برخلاف واقع خود را مُعسر قلمداد کرده است ، به تقاضای محکوم لَه ( = شاکی یا خواهان ) ، محکوم علیه تا زمان اجرای حکم یا جلب رضایت محکوم له ، حبس خواهد شد .

10 - هر یک از محکوم علیه یا محکوم له میتوانند با تقدیم دادخواست ، تعدیل  اقساط را از دادگاه بخواهند . 

11 - اگر مدیونی که  برای پرداخت دین ، به او مهلت مناسب داده شده یا بدهی او تقسیط  گردیده  و در زمان مقرّر دین خود یا اقساط  تعیین شده را نپردازد ، تا زمان اجرای حکم یا جلب رضایت محکوم له ، حبس خواهد شد .

                                                                                                                                    @juristic_lawyer                                                                                                                    

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۱/۱۱
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی