دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

تنفیذ یا عدم تنفیذ وصیّت نامه عادی

جمعه, ۱۳ اسفند ۱۳۹۵، ۰۴:۱۷ ب.ظ

1 - مطابق ماده 276 قانون امور حسبی ، اگر وصیّت نامه به یکی از اقسام سه گانه وصیّت ، یعنی رسمی ، خود نوشت و یا سرّی تنظیم نشده باشد ، در دادگاهها قابل پذیرش نیست . مگر آنکه اشخاص ذینفع در ترکه به صحّت وصیّت اقرار نمایند . رای وحدت رویّه هیئت عمومی دیوانعالی کشور به شماره 54 مورخ 1351/10/13 نیز حتّی تنفیذ  بعضی از ورّاث را نسبت به سهم آنها پذیرفته است . چنانچه همه ورثه آن را قبول و تنفیذ کرده اند ، باید به آن عمل کرد .

2 - رای وحدت رویه شماره 54 مورخ 1351/10/13 : " نظر به این که از ماده 291 قانون امور حسبی که پذیرفته شدن وصیّت نامه عادی را مشروط به تصدیق اشخاص ذینفع در ترکه دانسته است ، لزوم تائید کلیّه ورثه استفاده نمی شود و عدم تصدیق بعضی از ورّاث ، مانع نفوذ و اِعمال وصیّت در سهم ورّاثی که آن را قبول کرده اند نمی باشد و ماده 832 قانون مدنی نیز مویّد این معنی است . و بر طبق مواد 1275 و 1278 قانون مدنی اقرار هر کس نسبت به خود آن شخص نافذ و موثّر است  وملزم به اقرار خود خواهد بود . بنابر این وصیّت نامه عادی در سهم ورّاثی که آن را تصدیق کرده اند نافذ می باشد . " 

3 - در مورخ 1366/5/28 اداره حقوقی قوّه قضائیه نظریه ای به شماره 7/3233  با همین مضمون رای وحدت رویه فوق الذکر صادر کرده که چنانچه وصیّت نامه از مصادیق هیچ یک از وصیّت نامه های رسمی و سرّی و خودنوشت نباشد ، وصیّت نامه عادی است و در مراجع رسمی پذیرفته نمی شود مگر این که اشخاص ذینفع در ترکه به صحّت  وصیّت نامه اقرار نمایند .

4 - مطابق نظریه شماره 7/2379 مورخ 1365/6/30 اداره حقوقی قوه قضائیه : " حکم تنفیذ وصیّت نامه از احکام اعلامی دادگاه است که نیازی به صدور اجرائیه ندارد و با صدور چنین حکمی ، وصیّت نامه رسمیّت می یابد و از اعتبار و ارزش قانونی برخوردار می شود و موصی لَه باید برای اجراءِ مفاد آن ، از طریق مراجع صالحهاقدام نمایند . "  

5 - بر اساس نظریه شماره 7/5209 مورخ 1378/9/10 اداره حقوقی قوه قضائیه : " پس از صدور گواهی انحصار وراثت ، در مورد وصیّت نامه تملیکی نسبت به مال غیر منقول ، دو فرض قابل تحقّق است :

الف : فرض اول این که ، اگر ورثه بر اجراء وصیّت نامه توافق داشته باشند ، ذی نفع می تواند با ارائه گواهی حصر وراثت و وصیّت نامه و دلیل توافق ورثه بر اجراء آن ، مانند اقرارنامه رسمی ورثه بر صحّت وصیّت نامه و نفوذ آن برای ثبت موصی به ، ( موصی به = موضوع وصیّت یا همان ملک یا هر چیزی که مورد وصیت قرار گرفته باشد ) به نام موصی لَه ( موصی لَه = کسی که به نفع او وصیّت شده ) به اداره ثبت مراجعه کند . در این مورد ، مراجعه به دادگاه لازم نیست .

ب : فرض دوم این که ، اگر ورثه بر اجراء وصیّت نامه موصوف توافق نداشته باشند ، ذی نفع می تواند در دادگاه صادر کننده گواهی انحصار وراثت ، به طرفیت ورثه و به خواسته تنفیذ وصیّت ، اقامه دعوی کند . و در مورد سایر وصیّت نامه های قبول نیز، اگر ورثه آن را تنفیذ نکنند ، ذی نفع می تواند از دادگاه صادرکننده گواهی انحصار وراثت ، تنفیذ آن را درخواست نماید .

با تمام مطالبی که در خصوص وصیّت نامه به استحضار مخاطبین و کاربران عزیز رسید ، به نظر می رسد ، بهترین نوع وصیّت نامه ای که هم در مراجع رسمی قابل پذیرش باشد و هم نتوان ادّعای جعل و انکار و تردید نسبت به آن نمود ، وصیّتنامه رسمی است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردیده باشد .      

       @juristic_lawyer                                                                                                                 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۱۲/۱۳
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی