دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

دپارتمان حقوقی حسین یوسف زاده

این وبلاگ برای آگاهی هموطنانم،از قوانین مهم و کاربردی،به زبان ساده حقوقی طراحی شده است

به نام حق
به وبلاگ من خوش آمدید
با سلام و احترام
و با افتخار؛
این وبلاگ هدف خود را آشنایی و آگاهی عموم مردم از قوانین مهم کاربردی،روزمره و مورد ابتلاء جامعه قرار داده است. اینجانب با بررسی کانال ها،سایت ها و وبلاگ های حقوقی پی برده ام که اغلب و عموماً به صورت تخصصی و برای دانش آموختگان حقوق می باشدو استفاده عموم مردم از این سایت ها، که حقوق نخوانده اند و از اصطلاحات و واژه های تخصصی حقوق آشنایی و اطلّاعی ندارند، نه اینکه مفید نیست؛ بلکه موجب برداشت نادرست و فهم ناقصی از قوانین در ذهن آنان می شود. فلذا بر آن شدم تا موضوعات کاربردی را به زبان ساده حقوقی در این وبلاگ ارائه نمایم.
زیرا بنده معتقدم، آموزش حقوقی و قضایی آحاد جامعه به زبان ساده، موجب کاهش مراجعات هموطنان به مراجع قضایی خواهد شد. و مشاوره های حقوقی به موقع، مانع بروز آسیب های اجتماعی احتمالی، فروپاشی خانواده ها و پیش گیری از هزینه های فراوان مادّی و معنوی خواهد شد.
بنابراین، این وبلاگ در نظر دارد تا موضوعات مهمی چون خانواده، چک، اسناد و املاک، مالک و مستاجر، ارث، وصیّت، جعل اسناد، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جرایم سایبری و ... که جامعه ما بیشتر درگیر سیستم اداری، انتظامی و قضایی هستند را به زبان ساده حقوقی و با استناد به قوانین جاری کشور برای استفاده همه هموطنان عزیز در اختیار قرار دهد.
با افتخار؛ محتوای این وبلاگ را با هدف دانش افزایی حقوقی، در دسترس همه هموطنان عزیزم قرار می دهم.
"و خداوند وکیلی است که کفایت می کند"

پیوندهای روزانه

روابط موجر ومستاجر(1)

شنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۹:۵۷ ق.ظ

ابتدا تعریف عقد اجاره :

بر اساس ماده 466 قانون مدنی : " اجاره عقدی است که به موجب آن ، مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود . اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد اجاره را عین مستاجره می گویند ".


 در حال حاضر ، قانون حاکم بر روابط  استیجاری ، قانون روابط موجر ومستاجر مصوب  1376/5/26 می باشد .


مطابق ماده 2 قانون مذکور ، " قراردادهای عادی اجاره ، باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شود و به امضای موجر ومستاجر برسد و به وسیله دو نفر افراد مورد اعتماد طرفین به عنوان شهود گواهی گردد . "


به استناد ماده 3 همین قانون : " پس از انقضاء مدت اجاره ، بنابه تقاضای موجر یا قائم مقام قانونی وی تخلیه عین مستاجره در اجاره با سند رسمی توسط  دوایر اجرای ثبت ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضائی  درمرجع قضائی توسط ضابطین قوه قضائیه انجام خواهد گرفت  "

بعضی از مواردی که مشمول قانون فوق نمی شود

1 - روابط استیجاری قبل از اجرای قانون .

2 - موارد تخلیه اماکن استیجاری قبل از انقضای مدت مندرج در قرارداد .

3 - در صورتی که سند عادی اجاره بر طبق ضوابط مقرّر در ماده 2 قانون تنظیم نشده باشد .( یعنی دو شاهد آن را امضاء نکرده باشند )

توجه و دقت شود که ؛

رسیدگی به درخواست تخلیه ، در مورد سند عادی ، بدون تقدیم دادخواست و بدون رعایت تشریفات آئین دادرسی مدنی و با ابطال تمبر مربوط به دعاوی غیر مالی ، به عمل خواهد آمد . ( یعنی درخواست تخلیه از دادگاه می شود و دادگاه نیز ، دستور تخلیه را صادر می کند و حکم صادر نخواهد کرد ) .  

اما چنانچه قرارداد اجاره با سند رسمی باشد ، نیازی به مراجعه به دادگاه نیست و دایره اجرای ثبت مکلف است ظرف یک هفته ازتاریخ  تقاضای تخلیه ، نسبت به تخلیه عین مستاجره اقدام نماید . 

@juristic_lawyer

                


 


























موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۱۶
حسین یوسف زاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی